söndag 19 oktober 2014

Erektil dysfunktion

http://barnsängar.nu
Vetenskap Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Erektionsstörningar kan uppträda när som helst under vuxenlivet men risken ökar när man blir äldre. Erektil dysfunktion (ED) innebär en bestående eller återkommande oförmåga att få eller bibehålla en erektion tillräcklig för sexuell aktivitet. Erektionsproblem delas in i olika svårighetsgrader som mild, moderat och svår.

Sjukdomstecken och diagnosSymtomen på ED kan variera. För en del män innebär det att erektionen inte är så hård som den varit tidigare, för andra är symtomen att det tar längre tid att få erektion och att det är svårt att behålla den tillräckligt länge för att kunna genomföra ett samlag.

Vad kan orsaka erektionsproblem?
Det finns många faktorer och sjukdomar som kan leda till ED. Behandling av dessa sjukdomar kan förbättra erektionsförmågan. Livsstil, ålder, högt blodtryck, depression, neurologisk sjukdom är vanliga bakomliggande medicinska orsaker.

Hur behandlas erektionsproblem?
Det finns idag flera effektiva behandlingsalternativ i olika beredningsformer som verkar lite olika i kroppen. Detta gör att de allra flesta kan bli hjälpta med sina erektionsbesvär.
PDE5-hämmare är receptbelagda läkemedel i tablettform. De verkar enbart vid sexuell stimulering och underlättar för blodkärlen i penis att vidgas. Det ökade blodflödet leder på så sätt till en erektion. PDE5-hämmare ska inte tas tillsammans med läkemedel som innehåller nitrater (som nitroglycerin mot bröstsmärtor).
Apomorfin är ett receptbelagt läkemedel i tablettform som verkar mot erektionsproblem genom att påverka den del av hjärnan som kontrollerar sexualdriften. Ett alternativ till tablettbehandling är injektioner av prostaglandin, ett ämne med kraftigt kärlvidgande egenskaper.
Uretral behandling Förutom injektion finns ytterligare ett sätt att ta prostaglandin, nämligen med hjälp av ett stift som förs via en applikator in i urinröret.
 Hormonersättning - i vissa fall beror erektionsproblemen på alltför låga testosteronnivåer. Behandling med testosteronpreparat ger här vanligen återställd erektil förmåga.

En vakuumpump fungerar genom att skapa ett undertryck kring penis, som tack vare detta fylls av blod. Kirurgisk behandling - det finns idag olika sorters proteser som kan ersätta den normala erektionsförmågan. Detta är dock oftast ett sistahandsalternativ som kan vara aktuell när alla andra behandlingsalternativ misslyckats.

Sexualrådgivning - om en fysiologisk orsak till erektionsproblemen uteslutits kan det ibland hjälpa att få prata med en sexualrådgivare eller terapeut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar